Logo

Jarška cesta 10b
1000 Ljubljana
+386 404 187 97
trader@cm-equity.de

Logo

Optimtrader omogoča 30 dnevno brezplačno testiranje platforme. Izpolnite obrazec in poslali vam bomo dostopne podatke, kjer boste lahko s fiktivnimi srerdstvi testirali vse funkionalnosti platforme.

Logo

Optimtrader omogoča 30 dnevno brezplačno testiranje platforme. Izpolnite obrazec in poslali vam bomo dostopne podatke, kjer boste lahko s fiktivnimi sredstvi testirali vse funkcionalnosti platforme.

Trgovalni kotiček - Analize

Trgovalna platforma OptimTrader omogoča trgovanje na več kot 100 borzah v 24 državah. Direktni dostop do trgovanja z delnicami, ETF-ji, opcijami, standardiziranimi terminskimi pogodbami (futures), valutnimi pari (forex), CFD-ji in obveznicami.

LDO - Leonardo S.p.A.

LDO - Leonardo S.p.A.

 

Tehnična analiza

LDO je v kratkoročnem naraščajočem trendu označenem z rumeno barvo. V kolikor bi delnica danes zaključila nad nivojem 10€, potem bi to znalo odpreti pot nadaljnji rasti vse do nivoja 11,5€ in v primeru ponovnega preboja nadaljevanje rasti proti 13€. V primeru, da delnica ne prebije nivoja 10€, potem lahko pričakujemo testiranje naraščajočega trenda na nivoju 9,5€ in v kolikor bi sledil preboj navzdol, je možen padec vse do 8,5€. Pozornost je treba nameniti tudi objavi četrtletnih podatkov, ki je napovedana za 8. maj.

Pregled podjetja

+ : Po »pretirani« razprodaji delnice v februarju, je v začetku marca sledil odboj, ki je bil posledica objave, da je podjetje dobilo 3 milijardni posel za nabavo helikopterjev Katarju. Dodaten razlog za spremljanje podjetja je dejstvo, da je več kot 60% prihodov Leonarda vezanih na orožarsko industrijo, ki se ji zaradi napovedanih investicij evropskih držav obetajo nova naročila. Vzrok takšne izpostavljenosti je v veliki meri povezan z delnim lastništvom (25%)  orožarskega podjetja MBDA (skupaj z Airbusom in BAE Systems).

- : Glavni rizik Leonarda je delovanje v nestabilnem italijanskem poslovnem okolju, ki v povezavi z večinskim državnim lastništvom pomeni visoko odzivnost na morebitne politične pretrese. Dodaten rizik je vezan na potencialno ponovitev proizvodnih težav v diviziji helikopterjev.

VIE - Veolia Environment S.A.

VIE - Veolia Environment S.A.

 

Tehnična analiza

VIE je od januarja v padajočem trendu označenem z vijola barvo, ki bi znal biti v naslednjih dnevih prebit. Delnica je namreč od konca prejšnjega meseca v kratkoročnem naraščajočem trendu (rumena linija) in v kolikor bi zaključila nad nivojem 19,5€, bi to odprlo pot  do nivoja 20€ in v primeru preboja navzgor, nadaljnjo rast in testiranje pri 20,75€. V kolikor bi delnica obrnila navzdol in zaključila pod nivojem 19,25, potem lahko pričakujemo prvo testiranje naraščajočega trenda pri 19€ in v primeru ponovnega preboja navzdol, testiranje nivoja 18,5€. Posebno pozornost je potrebno posvetiti objavi četrtletnih rezultatov, ki je napovedana za 3. maj.

Pregled podjetja

+ : V zadnjih dveh letih je Veolia veliko pozornosti usmerila v zniževanje stroškov in ustvarjanju pozitivnega denarnega toka, kar naj bi po napovedih občutno vplivalo na bilančno stanje v letu 2018. Dodatno, gospodarska konjuktura vpliva na rast divizije upravljanja z odpadki, ki naj bi bila primarni generator pozitivnih poslovnih rezultatov.

- : V primeru, da podjetju zaradi konkurenčnih pritiskov v prvem kvartalu ni uspelo realizirati zgoraj omenjenih prihrankov, bo to pomenilo prodajni pritisk na ceno delnice. Dodaten rizik je potencialno gospodarsko ohlajanje.

Prejšnje analize

seminarji, trgovalne seje, analize trga

Prejemajte koristne nasvete za trgovanje na vaš email

*Od prejemanja email obvestil se lahko vedno odjavite