Za vse, ki imate namen ali ste že investirali v delnice proizvajalcev urana, predlagamo ogled spodnjega videoprispevka, ki vas bo popeljal skozi zadnji veliki bikovski trend med letoma 2002 in 2007.

To je obdobje, ko je cena urana poskočila za 14-kratnik, delnice nekaterih najkvalitetnejših proizvajalcev urana v tistem obdobju, kot je podjetje Energy Fuels (UUUU) prikazano v videu, pa je v samo 16ih mesecih poletelo za kar 120-kratnik.

Trenutne razmere na trgu urana močno spominjajo na obdobje začetka velikega bikovskega vzpona na trgu urana v letu 2002. Strošek proizvajalcev urana za proizvodnjo enega funta urana se je v letu 2002 gibal okrog 18$, medtem ko se je cena urana gibala okrog 7-9$ za funt, okrog 50% nižje od stroškov proizvodnje.

Cena urana se danes giblje okrog 25$ za funt, večina rudarskih podjetij pa potrebuje ceno med 40$-50$ za funt, da bi prestopila prag dobičkonosnosti.

Podjetje Cameco, lastnik največjega rudnika urana na svetu, je pred kratkim v celoti zaustavil proizvodnjo iz dveh rudnikov, ki veljata za najbolj dobičkonosne v svoji panogi, kar priča o bizarnosti trenutnih nesorazmerij na tem trgu.

 

Vir videa: youtube


DISCLAIMER – OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Prispevek ne predstavlja storitve investicijskega svetovanja. Trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti vsebuje večjo stopnjo tveganja in lahko povzroči izgube. Izvedeni finančni instrumenti niso primerna naložba za povprečno neprofesionalno stranko. Vsebina prispevka ne predstavlja priporočil za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, niti ne pomeni ponudbe ali vabila k izstavljanju ponudb za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je namenjena informiranju javnosti o storitvah CM-Equity-a ter dogajanjih na kapitalskih trgih. Pretekla donosnost finančnih instrumentov ni pokazatelj donosnosti v prihodnosti. CM-Equity ni odgovoren za motnje pri delovanju spletnih strani, niti ne jamči za točnost in popolnost objavljenih podatkov in ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne posledice, ki bi izhajale iz njihove uporabe.