Naložbeni načrt

Naložbeni načrt je osnova dolgoročnega investiranja, saj brez njega zelo težko zdržimo morebitne padce. Z izjemo “korona krize”, ki je bila vsaj na finančnih trgih hitro premagana, se je v zadnjih 12 letih ustvarilo ozračje, da gredo trgi samo navzgor in je vsak padec samo priložnost za dokup. Daleč od tega, da kličemo težave, ampak verjetnost, da bodo delniški trgi naslednjih 10 do 20 let šli v ravni premici navzgor – je majhna.

Ravno zato je potrebno pri izdelavi načrta zelo dobro določiti časovni horizont, pričakovan donos in element na katerega se v zadnjem času vse prevečkrat pozabi – “risk management” ali nadzorovanje tveganja. Vse to je nekaj s čimer se pri OptimTraderju dnevno srečujemo in sedaj vam ponujamo možnost, da si z našimi izkušnjami pomagate tudi vi. V kolikor se odločite za svetovanje pri izdelavi naložbenega načrta, vam na osebnem sestanku ponujamo:

  • Pregled trenutnega stanja na kapitalskih trgih;

  • Določitev časovnega horizonta investiranja in izbor ciljev;

  • Pregled primernih indeksnih skladov za vaš portfelj;

  • Nakup indeksnih skladov na trgovalni platformi OptimTrader;

  • Možnost letnega rebalansiranja portfelja.

V kolikor bi radi, da vam pri sestavi naložbenega načrta pomaga OptimTrader, potem spodaj vpišite svoje podatke in bodite korak pred drugimi.

Prijava za svetovanje